< In memoriam Schoko - cover

Bernd Reichert, Belgium
Angela Behrendt, Germany
Hendrik Liersch, Germany
2014-ben elhunyt Christian Mildbrandt alias Schoko Casana Rosso berlini grafikusművész, mailartista, a Body and Soul assembling magazine alapító szerkesztője, számtalan kiállítás kurátora. Schoko rendszeres résztvevője volt a "22"-nek és többi mail art projektemnek is. Csaknem húsz éven át álltunk levelezésben. Ezzel a német nyelvű számmal rá emlékezünk. A résztvevők egy része baráti kapcsolatot ápolt Schokóval, többen személyes találkozás nélkül, éveken át levelezésben álltak vele. Testvére Hendrik Liersch linómetszeteket és 22 eredeti grafikát küldött a füzetbe a hagyatékból. Hiányozni fognak filigrán munkái és jótékony kritikus szelleme. A gyászjelentésből értesültem, hogy pont egy nappal előbb születtem, mint ő.

In 2014 Christian Mildbrandt aka Schoko Casana Rosso has died in Berlin. He was a graphic and mail artist, curator of a range of exhibitions and also founder/editor of the assembling magazine Body and Soul. Schoko was regular participant of "22" and my other mail art projects. We have been in contact almost for 20 years. I dedicated to him this issue with German artists in German language. Some participants were Schokos friends, others just corresponded with him for many years. His brother Hendrik Liersch has donated for this booklet linoleum prints and 22 original graphics from Schokos heritage. We will be miss his filigree works and his critical genius. I learned from the obituary, that I was exactly 1 days older as he.