< Tibor Vass, Hungary

You can ask me: What searching the work of Tibor Vass from 2000 in the issue 2002 for? Well, he done everything conceivable to go to wrong: the size of the pages was A4 instead A5, and he sent me only 20 pages instead 22+2. He promised me in the beginning, that he made it again in the right format. After a half year silence I decided to fold the sheets, but they were only 20 pages. Finally I scanned the works - original stamps, stickers, great sheets - in 2002. I tell you this now, because our relationship is still OK. I like Tibor very well, he is one of the most innovative Hungarian poets, author and editor of more real and online publications. He invites me time and again to interesting projects, and he is also more focused if he take part on my projects now. So everything is all right between us.

A dátum alapján felmerül a kérdés, miért került Vass Tibor 2000. októberi munkája csupán a 2002-es kiadványba. Nos azért, mert Tibi mindent rosszul csinált, amit lehetett: a lapok A5-ös helyett A4-es méretben készültek, s 22+2 helyett csak 20 példányt küldött. Hosszas levelezésünk elején nagyvonalúan megígérte, hogy elkészíti az egészet kicsiben. Fél év csend után kitaláltam, hogy a nálam lévő képeket megvágva behajtom, s már csak a maradék 4-ért kellett könyörögnöm. Eltelt egy újabb év, s beláttam, nekem kell lépnem, ha nem akarom átadni az enyészetnek a kiváló - igazi bélyegekkel és ragaszokkal ellátott - lapokat. Beszkenneltem hát pár eredetit, s azokból elkészítettem a hiányzó A5-ös nyomatokat, így a széria végre bekerülhetett a kiadványba. Tibivel máig jóban vagyunk, ezért merem lerántani róla leplet. Azt viszont megtanultam, hogy hozzá több türelem kell, mert többsávos az agya és ezer más dologgal is foglalkozik. Ám megéri az erőfeszítést, mert ha néha rászánja magát, akkor nagyon klassz dolgokat küld, engem pedig remek projektekbe von be azóta is, úgyhogy rendben vagyunk!